Evropská unie, Evropský sociální fond, Operačný program zaměstnanost IMPULS Třebíč - semináře, rekvalifikační kurzy, ESF kurzy

tel: 568 853 888; 568 853 929
mobil: 777 230 705
e-mail: impuls.tr@volny.cz
IMPULS Třebíč - rekvalifikace | vzdělávání | poradenství  

Semináře

 

Souhrn znalostí nutných k ochraně veřejného zdraví ve školních jídelnách a ostatních stravovacích službách

pro vedoucí pracovníky školních stravoven MŠ a speiálních škol

Datum:6. června 2006    Čas: 13:00 - 16:00
Místo:IMPULS TŘEBÍČ, Okružní 935, Třebíč - Borovina
Program:

Získání znalostí nezbytných k ochraně veřejného zdraví ve stravovacích provozovnách MŠ, ZŠ, SŠ, speciálních škol a ostatních stravovacích službách s nimi spojenými (např. vlastní stravování na školních výletech, lyžařských kurzech či jiných vícedenních aktivitách). Rozvrstvení odborné náplně seminářů předpokládá diferenciaci účstníků na úrovni vedení a personálu stravoven (předpokládá se účast vedoucích školních jídelen i vedoucích kuchařů, případně těch, kteří zabezpečují stravovacíc služby v rámci ostatních školních aktivit.

 

- Účastníci akce se v semináři seznámí se základními pojmy vyhl. č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a pracovní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných.

- Dále budou seznámeni s paragrafy č. 19 - 24 zák. č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

některých souvisejících zákonů ve znění pozdějších předpisů.

- Účastníci kurzu budou seznámeni s vyhl. č. 490/2000 Sb., o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobilosti v některých oborech veřejného zdraví.

 

Témata výuky:

Předpoklady a podmínky pro výkon činnosti v oboru stravovacích služeb, povinnosti osob a podmínky provozovatelů stravovacích služeb, problematika infekčních alimentárních onemocnění, osobní hygiena v potravinářství, sanitace v potravinářství, hygienické požadavky na provozovny stravovacích služeb, stanovení kritických bodů při přípravě, výrobě a uvádění potravin do oběhu, hygienické plány provozovny stravovacích služeb, hygienické požadavky v souvislosti se vstupem do EU.

Lektor:MVDr. Ivana Filipová, MUDr. Dagmar Benešová
Kurzovné:380,-

Není možno čerpat z prostředků DVPP.

Účastníci obdrží osvědčení o úspěšném absolvování kurzu.

 
  nastavit jako homepage
  přidat k oblíbeným
  tisknout
Dnes je 7. prosince 2019.
Svátek má Ambrož a Aenjamín. 
Akce pro tyto dny:
sobota
7. 12.
 
neděle
8. 12.
 
pondělí
9. 12.
 
úterý
10. 12.
 
středa
11. 12.
 
čtvrtek
12. 12.
 
pátek
13. 12.
 
 
© 2005 IMPULS Třebíč    Vyrobil Tajfun Digital